Str. Principală nr.20, Schitu, Costinești. Tel : +40720-155-310

Despre noi

Mai multe despre noi

Costinești

Costinești, supranumit și capitala vacanețelor estivale ale ținutului, se află la 31 km sud de Constanța, pe malul Mării  Negre.
Localitatea Costinești se învecinează la sud cu comuna 23 August, la nord cu comuna Tuzla, la vest cu DN 39 și la est cu Marea  Neagră.

Accesul

Accesul din Constanța , se poate face pe cale ferată (gara se gasește la 2km de stațiune) și o haltă care se află chiar în  dreptul stațiunii , precum și de pe șoseaua litorală (DN39, E87) care merge spre Mangalia; la km 27 al acesteia drumul se ramifică. Ca să ajungeți în stațiune, trebuie să virați la stânga și să mergeți aprox. 4 km.

Alte facilități

Zona de plimbare situată pe faleză este ușor accesibilă și luminată noaptea. De-a lungul unei promenade de 5-10 minute până în zona lacului/ obeliscului/ cluburilor, puteți să vă opriți la oricare dintre cafenelele, terasele, restaurantele și magazinele aflate de o parte și de alta a străzii pietonale care vă conduce pe coasta mării.

Despe noi

Vila Lucky** este amplasată pe strada Principală nr. 20, la 5 minute de Parcul De Distracție și Gara-Tabară.
Oferta noastră se adresează atât tinerilor și grupurilor cât și familiilor care doresc să petreacă o vacanța reușită la malul mării.  

Vila este structurată pe 2 nivele, oferind cazare în 8 camere cu o capacitate de 22 de locuri.
Camerele sunt de 2, 3 și 4 (3+1 pat suplimentar) locuri și dispun fiecare de baie, frigider, tv, iar aer condiționat la cerere.

Fiecare nivel dispune de terasă.

Obiective

Întreg teritoriul stațiunii Coștinesti este un veritabil muzeu în aer liber și asta, grație taberelor de sculptură organizate prin grija Uniunii Artiștilor Plastici, regăsim astăzi, pe teritoriul stațiunii, lucrări de artă ce poartă semnături celebre precum Ion Irimescu, Pavel Codita, Silvia Radu, Marcu Mihai, Rosu Nicolae, Cecilia Botez Storck, Adina Tuculescu sau Wilhelm Demeter.

Epava

Epava- reprezintă de asemenea unul dintre principalele puncte de atracție ale Costineștiului. Epava care poartă numele de “Evanghelia”, a eșuat la sfârșitul anilor ’60 datorită condițiilor atmosferice nevaforabile și a vizibilității reduse. Carena vasului a rămas blocată intre două stânci în forma de V. Astăzi, cei ce vor să iși testeze limitele și să-și încerce curajul pot ajunge la epava fie înot sau cu o ambarcațiune ușoară.

Obeliscul

Obeliscul- Un alt punct important de atracție turistică este Obeliscul care din păcate a fost dărâmat de viitura care a avut loc in toamna anului 2005, construindu-se unul nou in locul acestuia. Noul Obelisc a fost inaugurat in iunie 2006 și inlocuiește vechiul monument distrus. Are o înaltime de 18.5 metri, cântărește 200 de tone și este format din 6 piese care sugerează catargul unei nave cu pânzele in vânt. Pe timpul nopții este luminat de reflectoare cu halogen albastru.

Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare

IPS Lucian, alături de un sobor de preoți, în ziua de marți, 14 mai 1996, avea să pună piatra de temelie a noului așezământ monahal “Sfânta Elena de la Mare” din satul Schitu, comuna Costinești, nu foarte departe de vechiul amplasament al celui desființat în anul 1950, cu dorința de a impulsiona viața monahală, dar și pentru a revitaliza viata creștină a acestui tărâm apostolic dintre Dunare și Marea Neagră.
Biserica Mănăstirii “Sfanta Elena de la Mare” adăpostește moaște ale Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului și ale Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Nicuțitel, județul Tulcea.